Boomzagen 2017_167.jpg

Boomzagen 9 december 2017

 

Boomzaagavond 2017

Toen wij als Heikneuters om 13:00 uur de zaal in kwamen, om hem gereed te maken voor de feestavond van onze vereniging, stonden er al twee bomen gereed op twee wildvreemde bokken. Vorig jaar had onze huidige Prins Harold twee schitterende bokken gemaakt, die oogden en wat kilo’s konden hebben.

Nu wist Patrick (eigenaar van Camping de Heische Tip) niet waar wij die vorig jaar opgeborgen hadden. Die bokken waren het ergste eigenlijk nog niet. Want op deze vreemde bokken lagen twee eiken boomstammen met een omvang van plus minus 40 centimeter en ze waren nog drijfnat ook. We konden dus, behalve de Oudeprinsengalerij plaatsen, ook nog de nieuwe bokken van zolder halen en twee nieuwe boomstammen zien te regelen. Want met deze zouden we zondag nog bezig zijn met zagen. De broer van onze Prins had nog wel twee berkenbomen liggen, deze werden dus opgehaald en gereed gemaakt.

 

Om 20:00 uur stond alles gereed, was de DJ van Burnout uit Uden aanwezig en wij omgekleed. De zaal stroomde al vroeg vol en werden meteen naar hun plaatsen gewezen. Om 20:30 uur werden de verenigingen één voor één binnen geblazen door het Dweil orkest Ongerakt uit Reek of middels eigen muziek door de DJ.

Op volgorde van aankomst gingen SC de Moeslanden, CV de Peelknijnen, CV de Zandkruiers, SC de Smouskes, SC de Raauwe Ossekar, CV de Pepper, SC de Pieperknalers, KV de Jokers, CV Pothuusburg en tenslotte CV de Keleströpers naar voren. Dit jaar mochten de meisjes van de Dansgarde van CV de Keleströpers hun dans presenteren. Hier maken we in verband met de tijdsdruk nooit gebruik van maar dit jaar een uitzondering, aangezien wij ook altijd gebruik mogen maken van hun Blaaskapel Ongerakt.

 

Na de presentatie van de diverse verenigingen begonnen we rond 22:00 uur met de wedstrijd. Presentator Tinus Verstraten en Zaagmeester Teun den Hartog, zorgen ervoor dat de wedstrijd zo eerlijk mogelijk verliep. De competitie was in verband met de tijdsdruk gewijzigd, de vier snelste tijden gingen door naar de volgende ronde. De twee winnaars mochten de finale uitvechten. Prins Patrick van KV de Jokers zou de plaats innemen van Prins Jochem van CV de Zandkruiers, die verhinderd was. Maar omdat Prins Patrick met rugklachten zat heeft Grootvorst Peter dit van hem overgenomen.

 

Degene die boven op de (nieuwe) bokken de Hoogheden aanmoedigden schreeuwden, wederom, de longen uit hun lijf en ook de mensen voor het podium gingen als wilden tekeer. In een daverende finale moesten Prins Eddy d’n Urste en zijn zaagmaat Vincent (CV de Peelknijnen) tegen Prins Bart d’n Urste en Joost.

De winnaars van Boomzagen 2017: CV de Peelknijnen van Vliegbasis Volkel. Prins Eddy d’n Urste en Penningmeester Vincent Swinkels.

Op het einde natuurlijk de prijsuitreiking door Burgemeester Marnix Bakermans van de gemeente Landerd, waarvoor dank.

 

Alle Carnavals verenigingen, Personeel van Camping de Heische Tip en DJ Michael van Disco Burnout bedankt het was weer geweldig!!!

De feestavond ging door tot in de late uurtjes en ik kan u vertellen het was bere gezellig!!!!

Fotoboek

De Winnaars van Boomzaagavond 2017

Carnavalsvereniging de Heikneuters

Foto’s van deze dag zijn te zien in onze fotoboek!

Carnaval Vereniging de Peelknijnen van Vliegbasis Volkel

Prins Eddy d’n Urste, Penningmeester Vincent Swinkels en Adjudant Toin Hutjens.

Contact
Onderscheiding

CV de Heikneuters

Straatsven 4

5411RS Zeeland

secretariaat@cvdeheikneuters.nl

Kvk nummer 70713812

 

boekje 2018A4 formaat 21x29,7.pdf